Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μελωμένη Χοιρινή Πανστέτα με Πατάτες

Υλικά:

  • 700 γραμμάρια παντσέτα χωρίς κόκαλο άκοπη
  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1/2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκια του γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C. Απλώνουμε το κρεμμύδι σε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε από πάνω. Προσθέτουμε το κρασί και αρκετό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και περιχύνουμε με τον χυμό, τη σόγια και το μέλι αναμεμειγμένα. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, βάζουμε τις πατάτες κάτω από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Βράζουμε τους χυμούς ψησίματος μέχρι να συμπυκνωθούν. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με λίγη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου