Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Χοιρινά Φιλετάκια με Λευκό Κρασί και Κρέμα Γάλακτος


Υλικά: 


  • 1/5 κιλό χοιρινά φιλετάκια
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Αρχικά μαρινάρουμε τα φιλετάκια με το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Ταυτόχρονα ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Μόλις αυτά είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και βάζουμε το κρέας. Το αφήνουμε για ένα λεπτό να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό και μετά ρίχνουμε αρκετό νερό για να καλύπτει το κρέας αρκετά. Μόλις έχει πέσει λίγο η στάθμη του νερού ξανά βάζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν. Τέλος, όταν σχεδόν έχει εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να δέσει.
Το συνοδεύουμε καλύτερα με ρύζι. 

Tips:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια για να μην λιώσουν στο βράσιμο, ενώ το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
  2. Αν θέλουμε οι πιπεριές να μην μαλακώσουν πολύ τις ξανά βάζουμε στο τηγάνι λίγο πριν ρίξουμε την κρέμα γάλατος. Αν από την άλλη θέλουμε να είναι μαλακές και να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους της βάζουμε λίγο μετά από το νερό.
  3. Για περισσότερη μυρωδιά μπορούμε να βάλουμε και ένα κύβο μυρωδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου